Over mij

“energieke doener en denker met organisatietalent”

Mijn naam is Maria van Erp, geboren in 1962 in de Betuwe. Ruim 30 jaar werk ik als zelfstandig ondernemer in het domein Sport & Bewegen. Mijn motto is “beweeg met plezier”. Een fysiek, cognitief en sociaal actieve leefstijl houd je fit en energiek. Het geeft je de energie om in je leven jouw dromen met passie te volgen en tegenslagen te overwinnen. “Bewegen” vergroot draagkracht. Kinderen en volwassen stimuleren om “met plezier te bewegen” is mijn passie. Met inzet van mijn kwaliteiten als coach, organisator, verbinder en leidinggevende stimuleer ik mensen om (meer) te bewegen. Samenwerken met anderen heeft een hoge prioriteit. Samenwerking is de kern van ieder succes.

Passie voor Sport & Bewegen

De bron van mijn passie voor sport en bewegen is ontstaan in mijn jeugd. Opgroeien in een grote sportieve familie en wonen in een kinderrijke buurt met een grasveld voor de deur legde de basis. Lidmaatschap bij de plaatselijke turn-, tennis- en hockeyvereniging , waar ik in de selectiegroepen en 1e teams meedraaide, wakkerde de passie verder aan. Een middelbare school waar organiseren en deelnemen aan diverse sportactiviteiten erg werd gestimuleerd gaf de doorslag om na de middelbare school aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam te gaan studeren.

Blijvend bewegen

Als gymnastieklerares en gediplomeerd trainer-coach in de hockey- en tennissport verdiende ik mijn eerste salaris. Vooral vanuit de rol trainer-coach verwierf ik mijn vaardigheden en competenties in organisatorische taken en ondernemerschap. Door werk- en levenservaring in combinatie met educatie in (sport)management en sport-specifieke bijscholingen ontwikkelde ik als persoon en daarmee ook als trainer-coach, manager en ondernemer.

Studeren aan het Sport Management Instituut in Groningen, waar ik de Executive MBA Sport Management volgde, bracht me naast persoonlijke ontwikkeling de benodigde theoretische kennis. Als studentaward- winner mocht ik in 2010 mijn masterthesis (onderwerp: professioneel verenigingsmanagement), presenteren op het NASSM-congres in Tampa Florida USA.(North American Society for Sport Management). Een heel bijzondere ervaring!

Tijdens deze studie leerde ik als geen ander beseffen dat samenwerking de sleutel tot succes is. Zonder de kennis, inspiratie en feedforward van docenten en medestudenten en de ongelooflijke hoeveelheid plezier die we samen beleefden, was mijn studie zeker minder succesvol geweest.

Als sportvrouw en ondernemer zal ik, samen met anderen, “met plezier blijven bewegen”.


Recente projecten