Regels 2019

Er wordt gespeeld volgens de regels van de K.N.L.T.B. Er zijn 6 poules A,B,C,D,E,F. Het aantal inschrijvingen is 51 teams. De wedstrijden worden gespeeld tussen 11.00 en 21.00 uur. Poules bestaan uit 9 of 8 teams. Alle teams uit een poule spelen 1x tegen elkaar. Alle poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdagen in de periode 28 september 2019 t/m 29 februari 2020. De eindronde bestaat uit 21 poules. De poules A t/m L bestaan uit 2 teams.De poules K t/m U bestaan uit 3 teams. De eindronde wordt gespeeld op zaterdagen in de periode 7 t/m 28 maart 2020.

De wedstrijddata en speeltijden staan vast. Er kan niet meer geschoven worden naar andere data of tijden! Indien je niet kunt op de aangegeven data zoek dan vervangers.

Wint een team alle poulewedstrijden dan eindigt dit team als eerste. Verliest een team alle poulewedstrijden dan eindigt dit team als laatste. indien er geen team is die alle wedstrijden heeft gewonnen dan wint het team met het hoogst aantal gewonnen punten. Eindigen teams gelijk dan geldt respectievelijk; welk team heeft de minste verliespunten; het onderlinge resultaat; de meest gewonnen sets; de meest gewonnen games.

Wedstrijdformulier

Beide teams dienen het wedstrijdformulier in te vullen met de namen van de spelers die de wedstrijd hebben gespeeld.Speelt een team met invallers dan dient, indien de speler lid is van de KNLTB, zijn/haar knltb-nummer te worden genoteerd. Vul de uitslagen in en laat het formulier achter in de uitslagenmap.

Ballen

De organisatie zorgt elke zaterdag voor nieuwe ballen, bent u de eerste wedstrijd die speeldag dan zijn de tennisballen en de uitslagenmap af te halen achter de bar, bent u de laatste lever ze dan (samen met de uitslagenmap)na de wedstrijden achter de bar in. Raakt er tijdens een speeldag een bal weg, vraag dan een reservebal achter de bar.(reservevoorraad is beperkt)

De wedstrijden starten na 5 minuten inspelen. Speel 55 minuten een dames- en herendubbel. Stop op het hele uur volgens de klok aan de lange zijde van baan 3. Na 5 minuten pauze worden in de resterende 55 minuten van de 2 uur speeltijd de mixen gespeeld. Stop op het hele uur volgens de klok aan de lange zijde van baan 3. Voor de aanvang van de dames- en herendubbel dient tussen de teams afgesproken te worden wie de 1e en 2e mixed spelen, de mixed met de sterkste speelsterkte dient de 1e mixed te spelen. Vul na de wedstrijden de uitslagenlijst in ! Speel je de laatste wedstrijd op die dag lever dan daarna de uitslagenlijst, samen met de ballen, achter de bar in.

De telling

Welk team haalt de meeste sets?

Invallers ( dit jaar weer sterke controle)

Bij verhindering of blessure van een teamlid of –leden dient men zelf voor vervanging te zorgen. Hierbij gelden de volgende regels:

Blessures

Is een speler voor de aanvang van de wedstrijden reeds geblesseerd dan gelden de regels onder het hoofdstuk invallers. Raakt een speler tijdens de wedstrijden geblesseerd en kan niet meer verder spelen dan wordt de bereikte stand in wedstrijdpunten aangevuld tot 2 gewonnen sets. Treedt de blessure op bij bv. 6-4,1-0 en er is nog speeltijd over dan wint het andere team de 2e set met 1-6. De uitslag in wedstrijdpunten is dan 2-2.Treedt de blessure op in de dames- of herendubbel en de geblesseerde persoon kan de mixed niet meer spelen dan mag een eventuele aanwezige invaller zijn of haar plaats innemen mits de persoon voldoet aan de invalregels.

De organisatie behoudt het recht om eventueel regels toe te voegen of te wijzigen al naar gelang de omstandigheden.

U wordt allen vriendelijk verzocht om zich aan deze bovenstaande regels te houden zodat de competitie zo eerlijk mogelijk verloopt.

Wil je graag invallen in een team? Mail dan je naam, speelsterkte, email-adres en telefoonnummer naar info@timeoff.nl. We plaatsen je dan op de lijst ‘spelers die graag in willen vallen’ in de wedstrijdmap.